Fusten reinigen

Fusten reinigen

Heb je een eigen fustenpark? Dan helpen wij je graag met het reinigen van je fusten! Vanaf €5,- zorgen wij ervoor dat je fust optimaal gereinigd, steriel en afgevuld met CO2, weer klaar is voor gebruik! 

Wij zorgen voor schone fusten, dan kunnen jullie het beste bier brouwen!

Volledig gereinigde fusten

100% schoon garantie

Wij garanderen dat het fust 100% schoon en steriel is. Zo weet je zeker dat er geen bacteriën of restanten in het fust zitten die de smaak van het bier kunnen beïnvloeden. Onze machine is voorzien van sensoren die een waarschuwing afgeven als een fust niet optimaal gereinigd wordt. Zo bewaken wij de kwaliteit van reiniging.

Tijdbesparing en kwaliteit

Fusten handmatig schoonmaken kost veel tijd en zorgt voor restanten in het fust. Hierdoor gaat de kwaliteit van je fust achteruit en wordt de smaak van het bier beïnvloed. Wanneer je gebruikmaakt van onze professionele reinigingsservice bespaar je tijd en heb je altijd een 100% schoon fust. Daarnaast hoeft in onze wasstraat de tapslang niet uit het fust gedraaid te worden. Dit voorkomt beschadigingen en/of rubber- en staalresten in het fust.

Onze reinigingsmachine maakt snel en kwalitatief schoon

Nog niet overtuigd? Dan doen wij dat graag met onze wasstraat

de reinigingsinstalatie

De reinigingsinstalatie

Om fusten op een hoogwaardige manier te reinigen hebben wij onze eigen wasstraat ontwikkeld. Onze machines zijn voorzien van sensoren die het proces continu monitoren. Worden de benodigde waarden niet behaald? Dan krijgen wij automatisch een waarschuwing. Zo kunnen wij de 100% schoon garantie afgeven op al onze fusten.

Het programma bestaat uit 19 stappen. Hierbij maken we gebruik van


Het Proces

Het programma bestaat uit 26 stappen. Hierbij maken we gebruik van

  • Water
  • Steriele lucht
  • Stoom
  • Loog
  • Zuur
  • Co2

Iedere stap wordt gemonitord door sensoren. Pas bij bevestiging van een correcte uitvoer van het proces gaat de machine door naar de volgende stap.

het proces van onze reiniging